Хипотекарни кредити

Позајмете и користете средства по свое видување

Вашата недвижнина ќе служи како гаранција за отплата на кредитот

Hipotekārā kreditēšana pret nekustamā īpašuma ķīlu (hipocredit.lv)
Tavs nekustamais īpašums kalpos kā drošības garants (hipocredit.lv)

Вид на заем

  • Износ на кредитот

   120 000 МКД 2 000 000 МКД 4 000 000 МКД
  • Период на отплата на кредитот

   6 месеци 15 години
  Месечна рата 148 МКД
  • Вредност на недвижнината

   120 000 МКД 2 000 000 МКД 4 000 000 МКД
  • Учество

   20% 10% 25% 95%
  • Период на отплата на кредитот

   6 месеци 15 години
  Износ на кредитот 9 600 МКД
  Месечна рата 148 МКД

Кредит со залог на недвижнини за:

 • Стекнување на нов дом

 • Подобрување на условите за живот

 • Рефинансирање на други кредити

 • Стекнување на нов автомобил

 • Почеток на свој бизнис

Зошто да земете кредит од Hipocredit?

 • Предлог понуда во рок од неколку часа
 • Кредит од 120.000 МКД до 4.000.000 МКД
 • Рок на отплата од 6 месеци до 15 години
 • Кредит до 70% од пазарната вредност на недвижнината

Најчесто поставувани прашања

 • Што е потребно за да добијам кредит од Hipocredit?

  За да аплицирате за кредит од Hipocredit, треба да имате најмалку 20 години и да сте државјанин на СРМ. Hipocredit дава кредити со залог на недвижнини, па поради тоа Вие треба да имате право на сопственост на недвижнина во СРМ – стан или куќа.

 • Колкав износ можам да позајмам?

  Hipocredit нуди кредити со залог на недвижнини до 70% од пазарната цена на Вашата недвижнина. Кредит од 120.000 МКД до 4.000.000 МКД.

 • Колкав е периодот на отплата на Hipocredit кредитите?

  Нудиме кредит со рок на отплата од 6 месеци до 15 години.

 • Колку време е потребно да се одобри кредитот и да се добијат средствата на сметка?

  Средствата на Вашата сметка ги добивате во просек од 7-10 дена од моментот на поднесување на апликација. Тоа зависи од два фактори: колку брзо Вие ќе можете да се сретнете со овластениот проценител и за колку време локалното одделение на Катастарот ќе ја потврди хипотеката.

 • Колку чини одобрувањето на кредитот?

  Со трошоците за одобрувањето на кредитот можете да се запознаете во ценовникот овде.

Погледнете ги сите прашања

Искуства на наши клиенти

 • Mūsu klients: Regita (hipocredit.lv)
  Јас сум многу задоволна од услугите кои ги нуди Хипокредит. После кризата и јас бев во критична финансиска состојба и бев принудена да отплаќам различни кредитни обврски по кредити и картички. Морав да платам околу 15.000 денари месечно. Банките не ми дозволија да подигнам нов кредит. Сега ги рефинансирав сите мои долгови со Хипокредит и ќе отплатувам месечна рата од 6.500 денари месечно. Ова е навистина олеснување за мене!
  Ана С.
  од Скопје
 • Mūsu klients: Maija (hipocredit.lv)
  Можам да кажам многу добри зборови за Вас! Бев пријатно изненадена што постои финансиска компанија која нуди толку едноставен хипотекарен кредит. Постапката е брза, едноставна и со пријателки пристап. Вие сте многу внимателни и се грижите вашите клиентите да бидат задоволни.
  Маја К.
  од Куманово