Како функционира

Кредит со залог на недвижнини за:

 • Стекнување на нов дом

 • Подобрување на условите за живот

 • Рефинансирање на други кредити

 • Стекнување на нов автомобил

 • Почеток на свој бизнис

Зошто да земете кредит од Hipocredit?
 • Предлог понуда во рок од неколку часа
 • Кредит од 120.000 МКД до 4.000.000 МКД
 • Рок на отплата од 6 месеци до 15 години
 • Кредит до 70% од пазарната вредност на недвижнината

Едноставна и комфорна постапка за издавање на кредит

 1. Пополнувате апликација

  Пополнeтe апликација на www.hipocredit.mk и добијте бесплатна понуда за само неколку часа!

 2. Потпишувате договори

  Откако овластениот проценител ќе изврши проценка на Вашата недвижнина, ги потпишувате договорите за кредит и изјавата за хипотека на нотар во време и место кои Вам Ви одговара!

 3. Ги добивате средствата на сметка

  Веднаш откако Вашата изјава за хипотека ќе биде потврдена во катастарските книги, ги добивате средстватана Вашата сметка и го остварувате замисленото!

Најчесто поставувани прашања

 • Што е потребно за да добијам кредит од Hipocredit?

  За да аплицирате за кредит од Hipocredit, треба да имате најмалку 20 години и да сте државјанин на СРМ. Hipocredit дава кредити со залог на недвижнини, па поради тоа Вие треба да имате право на сопственост на недвижнина во СРМ – стан или куќа.

 • Колкав износ можам да позајмам?

  Hipocredit нуди кредити со залог на недвижнини до 70% од пазарната цена на Вашата недвижнина. Кредит од 120.000 МКД до 4.000.000 МКД.

 • Колкав е периодот на отплата на Hipocredit кредитите?

  Нудиме кредит со рок на отплата од 6 месеци до 15 години.

 • Колку време е потребно да се одобри кредитот и да се добијат средствата на сметка?

  Средствата на Вашата сметка ги добивате во просек од 7-10 дена од моментот на поднесување на апликација. Тоа зависи од два фактори: колку брзо Вие ќе можете да се сретнете со овластениот проценител и за колку време локалното одделение на Катастарот ќе ја потврди хипотеката.

 • Колку чини одобрувањето на кредитот?

  Со трошоците за одобрувањето на кредитот можете да се запознаете во ценовникот овде.