Прашања

Прашања

 • Што е потребно за да добијам кредит од Hipocredit?

  За да аплицирате за кредит од Hipocredit, треба да имате најмалку 20 години и да сте државјанин на СРМ. Hipocredit дава кредити со залог на недвижнини, па поради тоа Вие треба да имате право на сопственост на недвижнина во СРМ – стан или куќа.

 • Како да се добие кредит од Hipocredit?

  Потребни се само три едноставни чекори:

  1. Пополнете апликација за кредит на hipocredit.mk и во рок од неколку часа Вие ќе добиете понуда;

  2. Добијте проценка на недвижнината од нашиот овластен проценител и потпишете договор за кредит и договор за обезбедување на хипотека на нотар во време и место кои Вам Ви се погодни;

  3. Oткако договорите ќе бидат потпишани и хипотеката ќе биде потврдена во Катастарот, Вие ќе ги добиете средствата на вашата транскациска сметка.

 • Зошто да позајмувам во Hipocredit?

  Најпрво, ќе добиете првична понуда за кредит во рок од само неколку часа. Потоа, ние ќе се погрижиме за тоа одобрувањето на документите да биде колку што е можно поедноставно и попогодно за Вас. И последно, ние нудиме кредит до 70% од пазарната вредност на Вашиот имот.

 • Колкав износ можам да позајмам?

  Hipocredit нуди кредити со залог на недвижнини до 70% од пазарната цена на Вашата недвижнина. Кредит од 120.000 МКД до 4.000.000 МКД.

 • Колкав е периодот на отплата на Hipocredit кредитите?

  Нудиме кредит со рок на отплата од 6 месеци до 15 години.

 • Колку време е потребно да се одобри кредитот и да се добијат средствата на сметка?

  Средствата на Вашата сметка ги добивате во просек од 7-10 дена од моментот на поднесување на апликација. Тоа зависи од два фактори: колку брзо Вие ќе можете да се сретнете со овластениот проценител и за колку време локалното одделение на Катастарот ќе ја потврди хипотеката.

 • Колку брзо ќе добијам понуда за кредит?

  Ние ќе се потрудиме да Ви испратиме понуда во рок од само неколку часови по поднесување на апликацијата – тоа ќе одземе најмногу еден работен ден.

 • Можам ли да добијам кредит, ако мојата недвижнина е веќе заложена?

  Не, но Вие можете да го рефинансирате својот кредит, користејќи ја понудата на Hipocredit. Исконтактирајте ги нашите кредитни консултанти и дознајте како ние би можеме да Ви помогнеме!

 • Можам ли да добијам кредит за стекнување на недвижнина?

  Да, Hipocredit нуди кредит за купување на недвижнини. При поднесување на апликација изберете го типот на кредитот и наведете ја сумата на првичниот износ. Како и во други случаи, недвижнината ќе биде заложена под хипотека.

 • Дали е потребна проценка за поднесување на апликација за кредит?

  Да, за разгледување на апликацијата за кредит, проценката на недвижнината е неопходна. Најбрзо и најкомфорно тоа ќе го направи нашиот овластен проценител за Вас!

 • Што значи ануитетна метода?

  Ануитетна метода значи, дека основната сума на кредитот ќе се враќа постепено, а месечните рати ќе бидат еднакви во текот на целиот рок на кредитот.

 • Колку чини одобрувањето на кредитот?

  Со трошоците за одобрувањето на кредитот можете да се запознаете во ценовникот овде.